Volgens de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben niet 140, maar 594 bedrijven gewerkt met het asbesthoudende straalgrit van Eurogrit. Straalbedrijf Muehlhan daagt Eurogrit vandaag voor de rechter en legt een schadeclaim van 2,4 miljoen euro op tafel tegen Eurogrit.

Het Duitse straalbedrijf Muehlhan heeft een dochteronderneming in Vlaardingen en zegt miljoenen aan schade te hebben geleden. Het bedrijf gebruikte het grit onder andere bij schoonmaak-en onderhoudswerkzaamheden op een olieplatform, 35 km uit de kust van Den Helder. Het booreiland moest wekenlang ontruimd worden vanwege de astbestbesmetting. Al het personeel zat wekenlang thuis. 

Eerder bleek uit een schatting van Koninklijke OnderhoudNL dat de schade voor onderhoudsbedrijven kan oplopen tot 200 miljoen euro. Eurogrit liet eerder aan EenVandaag weten dat de 'hoeveelheden asbest dermate klein zijn, dat het volgens experts geen gezondheidsrisico's met zich meebrengt'. 

Volg verslaggever Ferry Stoop tijdens de rechtzaak.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.