Twee november is het precies tien jaar geleden dat columnist en filmmaker Theo van Gogh midden op straat werd vermoord door de moslimfundamentalist Mohammed Bouyeri. Een schok ging door Nederland. Voor het eerst doet de agent die de moordenaar van Van Gogh neerschoot zijn verhaal.

De achtergrond van deze gruwelijke moord is onderwerp van Dossier EenVandaag, het onderzoeksprogramma van EenVandaag dat maandagavond om 21.25 uur wordt uitgezonden op NPO2.

De programmamakers Jan Born en Sander ‘t Sas hadden onder meer een exclusief interview met de agent die Bouyeri in een heftig vuurgevecht neerschoot. Vandaag in EenVandaag alvast zijn verhaal.

Vanaf komende week is er veel hernieuwde aandacht voor de moord op Theo van Gogh. De uitzending van 'Dossier EenVandaag' gaat vooral in op de vraag wat er aan de moord vooraf ging en wat er bekend was bij de inlichtingendiensten over Mohammed Bouyeri. Daarnaast gaat donderdag 25 september de speelfilm '02/11 Het Spel van de Wolf' in premiere tijdens de Nederlandse Filmdagen. 

Het is een 'journalistieke' thriller die hetzelfde thema behandelt:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.