Biefstuk, T-bone steak of gehakt. We eten het graag en daarom veel. Te veel volgens deskundigen.
De veehouderij zorgt wereldwijd voor veel milieuvervuiling en intensief grondgebruik. De Partij voor de Dieren stelt in haar verkiezingsprogramma een nieuwe maatregel voor: De vleestaks; geen 6 maar 19 procent belasting op vlees.
De gedachte is dat met de vleestaks de echte prijs van vlees betaald wordt, met als uiteindelijk doel een gezonder milieu. Maar wordt Nederland groener met de extra belasting? Of is dit gewoon een slimme manier om de schatkist te spekken, net zoals de accijnzen op alcohol en tabak? EenVandaag gaat op bezoek bij de slager, en spreekt met hoogleraar en agronoom Rudy Rabbinge.
EenVandaag ondervroeg 2.000 jongeren over de vleestax. Lees de uitslag hier.
Volgens de Partij voor de Dieren leidt minder vleesconsumptie uiteindelijk tot een beter milieu, blijkt uit dit filmpje:
Vragen? Stel ze!
Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.