O.a.: Rel tussen Joodse gemeenschap en horecaondernemer om synagoge * PTSS-zorg Nationale Politie nog steeds niet op orde * Zwicht Shell voor de druk van haar kritische aandeelhouders?
Rel tussen Joodse gemeenschap en horecaondernemer om synagoge. De Joodse gemeenschap in Deventer moet volgende maand vertrekken uit haar synagoge. Het pand wordt sinds 2010 door de Joodse gemeenschap gehuurd, maar is eigendom van de Christelijk Gereformeerde Kerk. Horecaondernemer Ayhan Sahin kocht het begin dit jaar en wil er een foodhal van maken. * PTSS-zorg Nationale Politie nog steeds niet op orde. De zorg voor agenten met PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis, is nog steeds ondermaats. Dat stelt professor Berthold Gersons, al dertig jaar adviseur van de Nationale Politie. Gersons: 'Het wordt duidelijk dat het nog steeds niet goed georganiseerd is. De politie houdt een zekere chaos waarbij eindeloze procedures ontstaan.' * Zwicht Shell voor de druk van haar kritische aandeelhouders? Het is misschien wel de belangrijkste dag van het jaar voor oliegigant Shell: de algemene vergadering van de aandeelhouders. In het Circustheater in Scheveningen komen een paar honderd aandeelhouders en het bestuur van Shell bij elkaar om te praten over de koers van de multinational. Voor de ingang verzamelen zich - zoals ieder jaar - een handjevol activisten: zij eisen dat Shell de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs naleeft. Maar die kritiek komt lang niet meer alleen van buiten. De afgelopen jaren is er een groep van kritische beleggers opgestaan. En die club lijkt ieder jaar weer een beetje groter te worden. * Lonely Planet zet Friesland in de schijnwerpers. Toeristen trekken massaal naar Amsterdam, maar volgens de reisexperts van Lonely Planet kunnen zij beter naar 'verborgen parel' Friesland gaan als zij ons land bezoeken. 'De perfecte plek om te ontsnappen te midden van zandduinen, lange stranden en de wadden.' * Agent Richard met PTSS: 'Ik voel mij verraden en afgedankt door mijn werkgever'. Richard Joost werkte 28 jaar met veel plezier als politieagent. Nu zit hij thuis met PTSS en voelt hij zich afgedankt en verraden door zijn werkgever, de politie, die zijn ziekte wel erkent maar geen schadevergoeding wil geven.
Vragen? Stel ze!
Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.