Gister was er weer een belangrijk overleg tussen de Grieken en de Eurogroep onder leiding van Jeroen Dijsselbloem. En wéér was het erop of eronder en weer werd er door de Grieken beloofd met wat centjes over de brug te komen. Eind van deze maand volgt een nieuw hoofdstuk. 

Dus lijkt de vraag gerechtvaardigd: De Griekse schuldencrisis, is dat niet vooral een rituele dans geworden? We praten erover met onze Europaman Mathieu Segers en financieel journalist Roel Janssen.

Het voorstel dat Europa deze week Griekenland heeft gedaan en waar premier Tsipras vandaag in het Griekse oparlement over praat , wordt door prominente leden van zijn partij als absurd en onacceptabel van de hand gewezen. Wordt de kloof tussen Griekenland en de rest van Europa kleiner of juist groter? En is een scenario denkbaar waarbij de crisis niet met harde maatregelen wordt opgelost, bijvoorbeeld door meer coulance voor Griekenland? En hoe zou dat er economisch uitzien? 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.