Het valt niet mee om als vijtigplusser een baan te vinden. Velen worden meerdere malen afgewezen. Ad Plugers, 57 jaar, uit Geldrop had enkel een krantenwijk. Hij besloot om een website te bouwen: www.adismeerdaneengetal.nl, waarin hij de vooroordelen over 55-plussers ontkracht en tegelijkertijd werkgevers oproept hem een baan te geven. 

Op de website zie je steeds een vooroordeel met daarbij een tekst en een foto van Ad, die laten zien dat het vooroordeel niet klopt. Bijvoorbeeld het vooroordeel dat 55-plussers achter de geraniums zitten. Ad heeft daarbij een foto geplaatst dat hij naast en dus niet achter, geraniums zit.

Of het vooroordeel dat 55-plussers niet van deze tijd zijn. Ad heeft een foto geplaatst waarop hij in zijn ene hand een Ipad vasthoudt en een baco in de andere. Ondertussen kijkt hij naar een videoclip van de Nederlandse rapformatie Broederliefde.

Inmiddels bezochten 85.000 mensen zijn site en ontving veertig aanbiedingen. Uiteindelijk vond hij een baan. Hij begint maandag als project engineer bij het bedrijf Aquadrolics. Zijn krantenwijk blijft hij de komende twee weken er naast doen, want er is nog geen opvolger voor hem gevonden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.