Oud-hoofdredacteur van de Gay Krant en betrokken bij het homohuwelijk: Henk Krol (Tilburg, 1950) maakte, voor hij het lijsttrekkerschap van de 50Plus-partij aanvaardde, vooral naam en faam als belangenbehartiger van homo’s.

Krols carrière begon bij de VPRO, en daarna werkte hij onder meer voor de TROS en als voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de VVD. In 1979 richtte hij de Gay Krant op. Jarenlang was hij voorvechter voor het homohuwelijk. In 2001 was het zover, toen oud-burgemeester Job Cohen in Amsterdam de eerste homoseksuelen in de echt verbond.

In maart 2011 was Krol voor 50Plus verkiesbaar voor de provinciale staten in Noord-Brabant, en werd direct gekozen.

50Plus is ook al vertegenwoordigd in de Eerste Kamer, en staat er in de peilingen steevast goed voor: twee zetels is zeker niet ondenkbaar. De partij zet zich – de naam doet het al vermoeden – in voor de senioren in de samenleving. Speerpunt is bijvoorbeeld dat AOW’ers acht procent vakantiegeld moeten krijgen. Ook pleit de partij voor een coördinerend minister voor Ouderenbeleid.

Over 50Plus:

Opgericht: 2009

Aantal zetels nu: 0

Positionering: midden

Grootst: -

Kleinst: -

Partijprominenten: Jan Nagel

Website: www.50pluspartij.nl

Klik hier voor het verkiezingsprogramma.

Klik hier voor de kandidatenlijst.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.