Zes van de tien mensen eet één of meer dagen in de week geen vlees bij de warme maaltijd. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 30.000 deelnemers. De ondervraagden noemen de zaterdag de meest geschikte dag om vleesvrij te eten.

Restaurant

In een restaurant zien de deelnemers liever wel vlees op tafel. 59 procent staat niet achter de oproep van de Partij voor de Dieren voor een vleesvrije maandag in restaurants. Eén op de vier vindt dit wel een goed idee. Voor een ‘vleestax’, een milieuheffing op vlees, is weinig steun. Tweederde vindt dit een slecht idee.

Club van Rome

Vandaag vergadert de Club van Rome in Nederland en publiceert het Planbureau voor de Leefomgeving een rapport over de toekomst van de aarde. Eén van de aanbevelingen daarin is om minder vlees te eten om honger en klimaatproblemen te bestrijden. EenVandaag besteedt vanavond aandacht vergadering van de Club van Rome met Wouter van Dieren.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.