Wat is jouw droom voor Nederland? Iedere week tot de inhuldiging van Willem-Alexander publiceren wij de leukste dromen van jongeren. Een heel voor de hand liggende deze week: "Eindelijk eens lekker weer!"

Jongeren sturen dromen in van alle soorten. Ze zijn het ook niet altijd eens: zo wil de één meer natuur, terwijl de ander juist droomt van een metropool. 

Dat er een echte grote miljoenenstad in Nederland komt.

ik droom 

dat de natuur weer terug komt 

ik droom 

dat we 'wilde' dieren accepteren 

ik droom 

dat we gelukkig oud kunnen worden 

ik droom, 

ik leef 

ik doe 

Sommige dromen zijn heel concreet:

Mijn droom voor Nederland is dat we op het komende WK voetbal in Brazilië 1e worden na een zinderende finale, waarbij Klaas-Jan Huntelaar als invaller de winnende maakt in de allerlaatste seconde van de verlenging. 

Andere dromen zijn juist wat abstracter:

Een Nederland dat duidelijk laat zien dat ze wat in te brengen heeft. Dat we niet het landje zijn dat braaf achter de grote jongens aandraaft, maar eigenwijs zijn eigen pad volgt. We kunnen meer dan we denken en moeten af van het imago dat we "maar een kleintje zijn".

Dat in Nederland geluk voorgaat boven materieel welvaren. Welvaart is een ruimer begrip dan inkomen. 

Een jongere die zegt zelf nog nooit drugs te hebben gebruikt, wil het drugsbeleid op de schop nemen:

Mijn droom voor Nederland is dat Nederland het eerste land wordt dat alle drugs legaliseert. En een overheid die drugs verspreidt onder de bevolking. Hoe mooi is dat wel niet? Zo heb je ultieme controle over het drugsgebruik en de verkooppunten. Ook is de drugs altijd van goede kwaliteit. Dit zal leiden tot minder verkeerde drugs, minder verslaafden, minder criminaliteit. Een uitkomst voor iedereen. 

Ook dromen jongeren van een Nederland waar mensen elkaar goed behandelen: 

Dat er goed en hardhandig wordt opgetreden tegen gepest!

Dat het in Nederland op straat zo zou zijn:

Je droom insturen naar EenVandaag kan hier. De leukste dromen verfilmen wij!