VN-functionaris Verene Shepherd komt maandag met een VN-werkgroep naar Nederland. Shepherd kwam vorig najaar in het nieuws toen ze forse kritiek uitte op Zwarte Piet in een interview met EenVandaag.

Shepherd, zei dat Nederland moest stoppen met het Sinterklaasfeest, omdat Zwarte Piet een terugkeer naar slavernij zou zijn. Haar oproep zorgde voor heftige reacties en kwam haar op veel kritiek te staan. Een op Facebook gestartte 'Pietitie' had binnen een dag een miljoen likes. Maar ook laaide de discussie over het racistische gehalte van het volksfeest op.

Shepherd zal tijdens haar bezoek met ministers Asscher (Sociale Zaken) en Bussemaker (Onderwijs) over discriminatie spreken. Naast Amsterdam bezoekt ze ook Rotterdam en Middelburg. Bekijk rechtsboven op deze pagina de uitzendingen van EenVandaag over de uitspraken van Shepherd en de nationale discussie die losbarstte.

'Zwarte Piet terugkeer naar slavernij en moet stoppen'

Zwarte Piet: waarom raakt de discussie heel Nederland?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.