EenVandaag maakt deze zomer een 'Zomerstop' bij gasten die een bijzonder jaar achter de rug hebben. We kijken met hen terug, bespreken het nieuws, staan stil en kijken vooruit. Vandaag de broertjes Mulder.

Ze domineerden de schaatssprint tijden de Spelen in Sochi zoals Nederlanders dat nog nooit gedaan hebben. Goud, brons en nogmaals brons maakten BN-ers van de goedlachse tweeling Ronald en Michel Mulder.

Maar ze doen niet aan een zomerstop. Er zijn geen schaatsers die het skeeleren zo serieus nemen als zij. EenVandaag zoekt ze op tijdens hun zomertrainingen op de skeelerbaan in Heerde, waar ze al van jongs af aan komen.

Ze blikken voor het eerst ook uitgebreid terug op de gebeurtenis die het succes op de Olympische Spelen in een ander daglicht plaatste: het onverwachte overlijden van hun goede vriend en collegaschaatser Sjoerd Huisman.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.