Hij is elf jaar als hij met zijn moeder op bezoek gaat bij John Lennon. Zijn moeder is een freelance journaliste voor het Parool en interviewt de zanger als hij met zijn vrouw Yoko Ono een week lang in bed blijft uit protest tegen de Vietnamoorlog. Het is de beroemde Bed-In Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam. Lorenzo Ledel krijgt tien handtekeningen van Lennon, nu verkoopt hij zijn laatste. Vraagprijs: 6000 euro.

Het Haagse antiquariaat Fokas Holthuis kreeg de tekening, die vastgeniet zat in Lennons boek The Penguin uit 1968, onlangs in handen. "Het boekje is hoogstens een paar tientjes waard, maar het is de tekening die erin vastzit die het zo veel waarde geeft," vertelt medewerker Paul Snijders.

Journalisten Journaliste Ledel-Huf had haar destijds elfjarige zoon Lorenzo meegenomen naar het interview. Toen dat na een uur was afgelopen, liet Lorenzo tien kaartjes door Lennon en Ono signeren, om ze de volgende dag voor één gulden per stuk aan zijn klasgenoten te verkopen. 

Een kaartje hield Lorenzo zelf. Datzelfde kaartje bood hij onlangs aan aan Ter Wal, met het verhaal erbij. Lennon had de jongen ook een grote tekening gegeven, maar die is Lorenzo helaas kwijtgeraakt. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.