De Zaandamse vlogger Ismail Ilgun maakt in een bericht op zijn Facebookpagina excuses voor zijn, naar eigen zeggen, ‘domme gedrag’.

De vlogger kreeg landelijke bekendheid met zijn ‘Hoodvlogs’ op Youtube. In die video’s was te zien hoe hij met een aantal jongeren overlast veroorzaakte in de Zaandamse wijk Poelenburg. De jongens, onder aanvoering van Ilgun, kregen landelijke bekendheid toen zij verschenen in televisieprogramma’s zoals Pauw en Powned.

In het bericht op zijn Facebookpagina stelt Ilgun dat het beeld dat van hem geschapen is niet niet klopt en dat hij in werkelijkheid een andere jongen is. Eerder deed hij felle uitspraken over de Nederlandse media. Op zijn Facebookpagina steekt hij nu gedeeltelijk de hand in eigen boezem. 

‘’We zijn jong en onervaren en weten niks van het televisie leven of media leven. We hebben fouten gemaakt die we konden vermijden maar die zijn eenmaal gebeurd, maar fouten worden gemaakt in het leven. Als je er maar van leert en ik heb er zeker van geleerd.’’

De vlogger kwam vrijdag vrij nadat hij enkele dagen in de cel had gezeten. "Voor iedereen die is beledigd my apologize", schrijft hij. "Ik ga zsm weer vloggen. Ik stop nooittttttt."