Eind deze eeuw wonen er meer dan elf miljard mensen op aarde. Nu zijn dat er zeven miljard. Alleen al in Afrika verdrievoudigt de bevolking in de komende decennia.

Met zeven miljard bewoners is de aarde nu al behoorlijk vol. Maar de komende jaren wordt het nog veel voller. Deze ontwikkeling is eigenlijk niet meer te stoppen. En de gevolgen van de overbevolking zullen enorm zijn: meer armoede, meer conflicten én niet in de laatste plaats komen er miljoenen vluchtelingen bij. 

Wat gaan wij daarvan merken binnen Nederland en Europa? Blijft dit thema een ver-van-ons-bed-show of is er een belangrijke rol (en verantwoordelijkheid) voor Nederland weggelegd? 

In EenVandaag een gespek met Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken, over de rol die Nederland speelt in deze kwestie. Ook een gesprek met Ton Coenen, directeur van kenniscentrum Rutgers en Tamara Alrifai, VN-medewerker in Egypte. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.