Bijna 40.000 nieuwbouwwoningen, verdeeld over 204 projecten, staan of komen te dicht op een drukke weg. Bewoners lopen daar verhoogde gezondheidsrisico's, waarschuwt de GGD. Om welke huizen het precies gaat, brengen we in beeld op deze kaart

Op de kaart zie je op welke nieuwbouwlocaties er hoeveel woningen te dicht op een drukke weg zijn gebouwd of worden gebouwd.

Kaart: nieuwbouwprojecten dicht bij drukke wegen
info

Hoe deze kaart is gemaakt

De locaties op deze kaart komen uit openbare bronnen, waaronder CoBouw Bouwberichten en verschillende officiële registers. De afstand van deze locaties tot vervuilende wegen is vergeleken met de gezondheidsrichtlijn die de GGD heeft opgesteld. Daarin staat een minimumafstand van 25, 50 of 150 meter, afhankelijk van het soort en drukte van de weg.

Investico, een platform voor onderzoeksjournalisten, heeft er alles aan gedaan om gegevens uit openbare registers zo veel mogelijk te verifiëren. Mocht er toch iets niet kloppen, dan zal de kaart daarop aangepast worden nadat deze wijziging is verwerkt in het betreffende register.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.