De start van de Vuelta in Noord-Nederland in 2015 is onzeker geworden nu de provincie Drenthe heeft besloten te stoppen met de provinciale deelname aan de Spaanse wielerkoers. Volgens de provincie zijn de negatieve ontwikkelingen in de professionele wielerwereld (dopingzaak Armstrong) en toekomstige bezuinigingen op de provincie hier aanleiding voor. De provincie Friesland die samen met Drenthe de deelname van de beide provincies onderzoekt, zegt haar deelname te heroverwegen nu Drenthe stopt.

Drenthe

De Spaanse Vuelta zou in 2015 starten met een aantal etappes in Noord-Nederland, waaronder in Friesland en Drenthe. Maar de provincie Drenthe ziet na de negatieve ontwikkelingen in de wielersport geen heil meer in start van de wielerkoers. “Dit heeft negatieve gevolgen voor de beeldvorming en mogelijk voor de sponsoring”, zo luidt de reactie van de provincie Drenthe. In 2009 deed de Vuelta Drenthe ook aan. Door de provinciale deelname te stoppen valt er een bedrdag van ruim een half miljoen euro vrij voor de provincie Drenthe.

Friesland

De provincie Friesland heroverweegt haar deelname ook nu partner Drenthe uit het project is gestapt, zo laat een woordvoerder van de provincie aan EenVandaag weten. Beide provincies betaalden een onderzoek naar de haalbaarheid van de Vuelta. Naar verwachting praten de gedeputeerden dinsdag over al dan geen deelname aan de wielerkoers.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.