Bij verschillende exclusieve modehuizen is het afgelopen jaar veel meer verkocht. We kopen dus weer massaal dure merkkleding, zo schrijft de Telegraaf.

In tijden van economische crisis liepen de omzetten van de luxe modehuizen enorm terug, maar nu lijkt die periode definitief voorbij.

Gucci en YSL

Het Italiaanse modehuis Gucci meldt nu dat er vorig jaar wereldwijd voor meer dan 8 miljard euro aan kleding, schoenen, tassen en andere producten werden gekocht. Dat is bijna 40 procent meer dan in 2017.

Modehuis Yves Saint Laurent, eigendom van hetzelfde moederbedrijf, groeide met bijna 20 procent, naar 1,7 miljard euro. De bedrijven doen het als vanouds heel goed in Azië, maar ook daarbuiten gaat het nu goed. In Europa werd 22 procent meer verkocht en in Noord-Amerika zelfs 38 procent meer.

Lees ook

Succesvoller in merkkleding

Misschien moet jij ook wel snel een exclusief kledingstuk aanschaffen. Je ziet er niet alleen mooi uit in merkkleding, maar het maakt je onbewust ook succesvoller, blijkt uit onderzoek. Mensen die merkkleding dragen met een duur en herkenbaar label krijgen bij een sollicitatieproces bijvoorbeeld meer loon toegewezen, en halen bij een collecte meer geld op.

Dit komt doordat de dure merkkleding een gevoel van status oproept bij anderen. En mensen die als hoger in status worden gezien krijgen vervolgens meer geld toegewezen, zo is bewezen in het onderzoek, uitgevoerd door Tilburg University. Kortom: het kopen van dure merken kan een goede investering zijn.

Kledingstukken om nu in te investeren

En mocht je nou niet genoeg geld hebben voor nieuwe merkkleding, dan is vintage merkkleding ook een goede keus, de markt voor vintage is namelijk booming. Het is een milieubewuste keuze en de juiste vintage kledingstukken van bepaalde ontwerpers kunnen zelfs in waarde stijgen, als je ze maar lang genoeg in de kast laat hangen.

Nouveau maakte een overzicht van Chanel-kledingstukken die je nu zou moeten aanschaffen. De twee beste keuzes: tassen en jurken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.