In januari werd het kleine Friese dorp Eastermar in één klap rijk. De kanjer van de Postcodeloterij viel in het dorp, en die telde een recordbedrag van 53,9 miljoen euro. Ongeveer de helft van dat enorme bedrag ging naar twee families. De rest werd verdeeld onder de andere gelukkigen in het dorp die een lot bezaten. Nu het feest gevierd is en het normale leven weer is opgepakt, begint het effect van het vallen van de loterij zich in het dorp af te tekenen.

Zijn al die enorme geldbedragen wel echt zo'n zegen voor het dorp? Verslaggever Roos Oosterbaan is deze week in Eastermar en zoekt het uit.

Aflevering 1 

In de eerste aflevering zijn we in de plaatselijke supermarkt 'Alles ûnder ien dak’, waar de eigenaresse vertelt over die mooie week in januari. Langzaam werd duidelijk wie er allemaal had gewonnen en hoe groot de feestvreugde was. Een klant vertelt dat het een 'hard gelag' was als je geen lot had. Volgens hem zorgde het zelfs voor een tweedeling in het dorp. 

Aflevering 2

Nynke de Jong richtte na het vallen van het enorme loterijbedrag in Eastermar een fonds op voor de minder bedeelden in het dorp. Dat bleek minder makkelijk dan zij had gedacht. "Het voelde als mijn plicht om iets goeds met het geld te doen."

Aflevering 3

Burgemeester Jeroen Gebben leidt verslaggever Roos Oosterbaan in deze aflevering rond in zijn dorp, en krijgt een ingewikkelde vraag van een dame in de bijstand. Al ging de gemeente ervan uit dat ze geen lot had gekocht, moest ze dat toch via haar afschriften bewijzen.

Aflevering 4

In deze laatste aflevering komen we erachter wat er concreet te merken is van de hoeveelheid geld in het dorp. Niet alleen nieuwe auto’s verschenen in het straatbeeld, ook tuinen en huizen krijgen een opknapbeurt. Toch is het maar de vraag of alle miljoenen dit kleine Friese dorp écht veranderd hebben.