De lonen moeten omhoog! Die roep klinkt de laatste tijd steeds luider. En niet alleen van de vakbonden, maar ook De Nederlandsche Bank zegt het. Het Centraal Planbureau berekende onlangs dat de economische groei voor het eerst sinds de crisis boven de 3% uitkomt, maar de koopkracht blijft achter. De burger profiteert dus amper van de economische voorspoed.

Hogere lonen zijn niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor de Nederlandse economie. Vraag is dus: waarom gebeurt het nog niet?

EenVandaag spreekt met FNV-bestuurslid Zakaria Boufangacha en econoom Robin Fransman. Ook volgen we Alwin Roobeek. Hij werkt bij een supermarkt waar hij niet alleen maar een beperkt aantal uren kan werken, maar ook ziet dat zijn salaris al jaren stilstaat. In de studio reageert onze economisch commentator Martin Visser van de Telegraaf.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.