Wat vijf jaar geleden begon als een grapje van een paar studenten op de Universiteit van Stanford is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste apps onder jongeren. Op het sociale netwerk Snapchat wordt iedere dag 7 miljard keer een ‘snap’ (lees: video) bekeken.

Het is snel, intiem en heeft hele andere kenmerken dan al bestaande social media zoals bijvoorbeeld Facebook. Een bericht op Snapchat blijft nooit langer dan 10 seconden staan en dus zijn gebruikers snel geneigd om de meest nietszeggende momenten uit het leven te delen.

Juist het feit dat Snapchat zo populair is onder de jongste generatie maakt het wel waardevol, vooral voor adverteerders. Afgelopen woensdag werden eerdere geruchten over een mogelijke beursgang bevestigd door journalisten van de Financial Times en Bloomberg. Snapchat maakt zich op voor een beursgang die in maart 2017 plaats moet gaan vinden. 

Waarom is Snapchat ruim 25 miljard waard? We gaan een middag op pad met de jonge ondernemers Tim van der Wiel (18) en Liam Tjoa (19). Zij runnen sinds een jaar GoSpooky, het allereerste Snapchat marketingbureau van Europa. Dat blijkt een gat in de markt.

Ook vragen we aan social media expert Jarno Duursma wat het geheim van Snapchat is.