Gaan we chloorkippen eten? Boren Amerikaanse bedrijven straks in Nederland naar schaliegas?

Met het sluiten van een vrijhandelsverdrag tussen Europa en Amerika, waar nu over gesproken wordt, kan dat zomaar gebeuren. Het klinkt alarmerend, maar voorstanders menen dat Europa het verdrag wel moet tekenen om niet alleen te staan in de wereld. Want: overal worden grote handelsverdragen gesloten om handel makkelijker te maken.

Wat moeten we nou vinden van dat vrijhandelsverdrag TTIP? EenVandaag trok naar Brussel en sprak de europarlementariërs Bas Eickhout van GroenLinks en Marietje Schaake van D66.

Lees ook de introductie over TTIP die EenVandaag voor u schreef.

TTIP moet het grootste handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en Europa worden. 'We' weten er nog maar weinig vanaf, maar het komt toch steeds dichterbij. Vanavond is daarover bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger met de minister van Handel, Lilianne Ploumen van de PvdA. Eén van de kritische volgers van dit grote handelsverdrag is RTL-journalist Hella Hueck. Ook zij is erbij vanavond om minister Ploumen eens aan de tand te voelen. Vanmiddag spreken we Hueck over TTIP in Radio EenVandaag. 

Hella Hueck was al eerder te gast bij het televisieprogramma Zondag met Lubach, waarin presentator Arjen Lubach het tot dan toe vrij onbekende vrijhandelsverdrag onder de aandacht brengt. Bekijk hieronder het fragment:

Wiki TTIP

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.