Heb je nog geen goed kerstcadeau? Geef dan een kasteel weg! Voor slechts 50 euro kun je al mede eigenaar worden van 'Château de la Mothe-Chandeniers' in het noorden van Frankrijk. Een waterburcht uit de dertiende eeuw met een roemrijke geschiedenis. Het is in de Middeleeuwen twee keer door de Engelsen ingenomen en tijdens de Franse Revolutie is het kasteel voor een groot deel vernietigd. Maar in de negentiende eeuw werd het in volle glorie hersteld. Nu is het dus te koop voor 50 euro.

Dat wil zeggen; er is een crowdfundactie gestart om het kasteel te behouden. Voor die 50 euro kun je mede-eigenaar worden. Je krijgt dan een genummerd certificaat als bewijs van eigendom.

De benodigde 500.000 euro is inmiddels opgehaald met de actie, want meer dan 7000 mensen hebben geld ingelegd en zijn nu mede-eigenaar. Toch gaat de crowdfundactie nog drie weken door want de initiatiefnemers willen met extra geld het kasteel en het bijbehorende landgoed restaureren. Er zijn speciale kerstcadeau verpakkingen te koop voor 60 euro waarmee je een stukje kasteel cadeau kunt doen. Of je er dan ook daadwerkelijk een nachtje mag slapen als de restauratie voorbij is, is niet duidelijk. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.