De Oranjevrouwen hebben zich dinsdag geplaatst voor het WK. De mannen spelen tegen wereldkampioen Frankrijk en insiders zeggen: 'We zijn niet eens kansloos'. Het Nederlands voetbal komt weer uit het slop.

Ugur Zevfi maakt in samenwerking met Tubantia vlogs over voetbal. Lokaal in Twente, maar het gaat ook over het nationale en internationale voetbal. "Voetbal bindt en verbindt. In zo’n team zitten verschillende karakters en culturen, daarnaast zitten ze in een leeftijd waarin je nog erg zoekende bent. Maar de liefde voor voetbal werkt verbindend."

Spoken word

Met zijn vlogs probeert hij dat ook over te brengen bij een groter publiek. "Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel leuk om een exclusief inkijkje te krijgen in het leven van jonge, Twentse amateurvoetballers." Zevfi was jarenlang hoofdtrainer van Sportclub Enschede en trainde daar jongeren van tussen de 17 en 19. Inmiddels is hij assistent trainer bij een jeugd elftal van FC Twente. 

Als rasechte optimist schreef hij een 'spoken word' over zijn opkomende Oranjekoorts. 'De Vrije lopende man wordt goed verdedigd door Stefan en waar nodig gooit Donny ze met gemak in een beek en als dat nog niet helpt heeft geeft Pablo geen Roos maar de laatste optimistische steek."

De hele bijdrage van Zevfi beluister je met de player bovenaan de pagina.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.