Technologie in ons seksleven. Na online daten -via bijvoorbeeld Tinder- zijn interactieve seksspeeltjes de nieuwe trend. Zelfbevredigingsapparaten die via een app op een smartphone op afstand bestuurbaar zijn, bijvoorbeeld door je partner. 

Ook de robotica-technologie doet z’n intrede: vanaf volgende maand is er een sekspop te koop die beschikt over kunstmatige intelligentie. Seks zonder partner wordt op deze manier niet alleen levensecht, maar krijgt na het zien en het horen een nieuwe online dimensie: die van het voelen.

Ondernemer en trendwatcher Toon Timmermans lanceerde afgelopen week de Flashlight Launch, een virtueel bevredigingsapparaat waarmee een man en vrouw tegelijkertijd op afstand seks met elkaar kunnen hebben, compleet met een 3-D bril en speciaal ontwikkelde censoren die reageren op een video óf op elkaar.

Productspecialist Megan Smits laat zien welke seksspeeltjes er zijn bijgekomen in de rijk gevulde schappen van een groot postorderbedrijf. En industrieel ontwerper Koen van der Elst laat zien hoe menselijk een siliconen pop de afgelopen jaren is geworden. Hij heeft zo zijn bedenkingen over de toegevoegde robot-trekjes, simpelweg omdat zo’n nieuw model sekspop onbetaalbaar wordt. Hij hoopt vooral op een andere nieuwe ontwikkeling: dat het onderwerp een beetje uit de taboesfeer raakt.

Seksuoloog Jelto Drenth is niet overtuigd van virtuele seks. De vraag is volgens hem of het straks alleen voor de losers is of dat het door iedereen wordt omarmd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.