Verdachte Ron P. is veroordeeld voor de verkrachting van en moord op Christel Ambrosius. De jonge vrouw was 23 jaar toen zij in januari 1994 werd gedood. Volgens het OM heeft P. de stewardess uit de Gelderse plaats Putten 'als lustobject misbruikt' toen hij haar verkrachtte en ombracht.

P. is pas op 20 mei 2008 aangehouden voor de moord op de stewardess. Twee andere mannen werden al eerder, naar later bleek ten onrechte, veroordeeld voor dit misdrijf. Wilco Viets en Herman Dubois zaten hun volledige gevangenisstraf van tien jaar (zeven jaar effectief) uit, voordat ze in een herziene rechtszaak werden vrijgesproken. Beiden hebben een schadevergoeding gekregen voor de tijd die ze in de gevangenis hebben doorgebracht.

P. heeft altijd ontkend dat hij Christel heeft verkracht en vermoord. ,,Ik hield van Christel. Hoe kan ik iets bekennen dat ik niet gedaan heb. Ik hield van Christel'', zei Ron P. tijdens de behandeling van de zaak.

Vijftien jaar cel voor dader Puttense moordzaak

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.