De milieuzones liggen onder vuur. 44 procent van de buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die in oude vervuilende trucks rijden, kunnen niet worden gecontroleerd of beboet, wanneer zij een milieuzone zoals de Maasvlakte binnengaan. Dit tot grote ergernis van de Nederlandse chauffeurs, die wel aan veel eisen moeten voldoen.

Truckers die over de Maasvlakte rijden zijn verplicht zich te registreren om te kunnen zien of zij voldoen aan de milieunormen. Zo moeten de wagens voorzien zijn van een schone Euro VI-motor. Dit wordt gecontroleerd door camera's die de kentekens scannen. Maar omdat vrachtwagens uit het buitenland vaak niet geregistreerd staan, kunnen deze ook niet worden gecheckt.

Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de gemeente Rotterdam moeten er betere afspraken worden gemaakt over de uitwisseling van informatie. Ze trekken aan de bel bij de Tweede Kamer en bij Brussel, zodat in de toekomst ook deze vrachtwagens kunnen worden gecontroleerd en bij overtreding beboet worden.

Het CDA geeft aan geen fan te zijn van milieuzones. En de VVD heeft de minister gevraagd om de zones op te schorten. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, wil dat de buitenlandse chauffeurs een gelijke behandeling krijgen. Ze wil deze desnoods afdwingen in Brussel. “Het is zeker niet de bedoeling dat de buitenlandse wagens gewoon kunnen doorrijden'', zegt Van Nieuwenhuizen tegen het AD. “Je hebt die zones niet voor niets. Het kan niet zo zijn dat Nederlanders aan de regels moeten voldoen, en dat de rest met vieze wagens wel gewoon erin rijdt.”