Utrecht wil UNESCO City of Literature worden. Dat is een - tot op heden onbekende - eretitel voor steden die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor de literatuur.

De domstad als schrijversmiddelpunt van het land. De organisatie ziet helemaal voor zich en leverde afgelopen week een compleet bidbook in bij de VN-organisatie van Wetenschap en Literatuur: 'Utrecht - Stad waar je leert lezen.' Het doel: schrijvers en lezers mobiliseren, geschiedenis en cultuurliefhebbers naar Utrecht brengen.

Hoe bloeiend is het literaire landschap van de Domstad? We vragen het aan drie generaties veelgelezen Utrechters. Is het marketingpraat of heeft Utrecht écht een unieke toegevoegde waarde in woord en schrift? Voormalig stadsdichter en geboren Utrechter Ingmar Heytze leidt ons langs de literaire hoogtepunten van de stad.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.