Als je morgen de weg op moet, dan kun je misschien beter met trein of bus gaan. Want de Facebook-actiegroep 'Nederland Baalt' heeft aangekondigd de wegen plat te zullen leggen. 

De actiegroep is een initiatief van een vrachtwagenchauffeur en wil een vuist maken tegen zaken die leiden tot onvrede, zoals 'hoge kosten', liegende politici, armoede en verspillende 'hoge heren'.

Ze zijn van plan vanaf 15.00 uur tientallen blokkades op de Nederlandse wegen op te werpen. In Noord-Holland zullen bijvoorbeeld de A9 bij het Rotterpolderplein en de A4 bij het brugrestaurant in Nieuw-Vennep worden geblokkeerd. Ook wordt er gedemonstreerd op de Dam en in IJmuiden.

Russia Today deel 3

Gisteren en eergisteren kwam ze hier ook al voorbij: Russia Today-presentatrice Abby Martin die kritiek uitte op het beleid van Poetin inzake De Krim. Die kritiek was opvallend omdat Russia Today betaald wordt door de Russische overheid en dus gezien wordt als propagandazender van Poetin.

We waren bang voor ontslag, maar ze mocht blijven. Wel was ze bijna naar De Krim gestuurd maar uiteindelijk hoefde dat toch niet. Een collega ging gisteren echter een stap verder. Zij uitte ook kritiek op Poetin en nam meteen on air ontslag, kijk maar:

Abby Martin, die dus nog wel steeds voor de zender werkt, was gisteren te gast bij Piers Morgan van CNN. Hij vroeg haar wat ze van de actie van haar collega vindt: www.mediaite.com/tv/rt’s-abby-martin-goes-off-on-‘corporate-media’-propaganda-during-piers-morgan-interview 

Abby blijft dus werken voor Russia Today en blijft kritiek uiten.

Superfood

Verder veel kritiek vandaag op een nieuwe campagne van het Voedingscentrum. Dat heeft haar pijlen gericht op zogenaamd Superfood. Gojibessen, hennepzaad en tarwegras, er worden volgens het Voedingscentrum enorme krachten aan toegeschreven die niet bewezen zijn.

Misschien hebben ze wel een punt maar toch viel de boodschap verkeerd bij het gezond etende publiek. Want kan het Voedingscentrum zich niet beter richten op écht ongezond voedsel vol e-nummers? Want erg schadelijk zijn de besjes en zaadjes ook niet natuurlijk. Minder schadelijk zelfs dan veel voeding dat van het Voedingscentrum het 'Ik kies bewust-logo" heeft gekregen.

Helft relaties beëindigd met tekstbericht

De helft (55%) van de jongeren heeft het afgelopen jaar hun relatie beëindigd per SMS of via social media. Ruim 10% maakt er een einde aan via e-mail. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder bijna 3000 jongeren tussen de 18 en 30 jaar die de afgelopen 12 maanden een relatie hadden beëindigd.

Ze geven aan dat het minder pijnlijk zou zijn om het op deze manier uit te maken.

Van de mensen die op deze manier hun relatie beëindigden zegt 61% meteen het nummer of social media account van de ex te wissen.

Het telefoongesprek (15%) en de handgeschreven brief (2%) zijn de minst populaire manieren om het uit te maken. Een persoonlijk gesprek scoort 18%.