Verontwaardiging op Social Media om de beelden die Pownews gisteren uitzond van de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes. Het is de hele dag al Trending Topic nummer 1. De 20-jarige Robbie Hasselt uit Almere had chatgesprekken met Hoes en maakte die openbaar.

Bovendien zocht hij contact met de redacties van Shownieuws en PowNews, van wie de eerste weigerde zich hiermee in te laten. Maar PowNews liet de jongen stiekem twee afspraakjes filmen en zond daar gisteravond stukken van uit.

Robbie Hasselt zegt met de actie duidelijk te willen maken dat de burgemeester een voorbeeldfunctie heeft en dat zijn gedrag niet kan. 'Mijn intentie vanaf dag 1 is geweest om te kijken hoe en wat Onno wil van me. Ik heb dan ook absoluut geen interesse in deze man en/of seksueel actief te zijn met hem', is te lezen op zijn blog. Via Twitter laat hij weten dat het allemaal een vooropgezette actie was met de redactie van PowNews.

Dat geeft te denken. Een journalistiek programma van de NPO dat iemand zo in de val lokt en vervolgens privégesprekken uitzendt. Het zou eventueel nog goed te praten zijn als het een maatschappelijke functie had. Maar in de opnames wordt niets gezegd dat Hoes politiek in de problemen kan brengen. En dat vinden de meeste mensen die reageren op Twitter ook. Want wat je er verder ook van vindt, waarom zou een inmiddels vrijgezelle burgemeester geen dates of seksleven mogen hebben?

Teller Youtube stuk door Gangnam style

YouTube is genoodzaakt om de teller, die het aantal views van een video bijhoudt, aan te passen vanwege Psy's megahit Gangnam Style. De video is al ruim 2 miljard keer bekeken en dat kan de teller niet aan. Want, technisch verhaal, die slaat views op in 32 bits, waardoor de getallen niet groter kunnen worden dan 2.147.483.647, om precies te zijn. YouTube voert daarom een update uit zodat de teller voortaan op 64 bits loopt zodat het aantal views op kan lopen tot triljoenen, 9.223.372.036.854.775.808, om heel precies te zijn.

Tot de update is gedaan haalt YouTube een grap met bezoekers van Gangnam Style uit, als je met de muis over de teller bij de video beweegt.

Rockefeller Center Christmas Tree is weer aan

Hier moet Pakjesavond nog beginnen, maar in Amerika zijn ze al helemaal in de kerstsfeer. Gisteren werden de lichten van de kerstboom bij het Rockefeller Center in New York aangestoken. Jaarlijks een big event en dit jaar is de 82e keer. Kosten noch moeite werden bespaard. Verschillende wereldsterren kwamen optreden, onder wie Lady Gaga en Tony Bennett die tegenwoordig als jazz duo optreden (onder andere ook in de H&M kerstreclame). 

Mariah Carey kwam echter, zoals het een echte diva betaamt, 3 uur te laat. Ze had om 19.00 uur haar hit 'All I want for christmas is you' moeten zingen. En om 21.00 uur moest ze een promo opnemen met speciaal voor haar geproduceerde paarden en koets. Maar ze kwam pas om 22.00 uur aanzetten. Naar verluid was ze in een hotel dichtbij met een juridisch team de omgangsregeling van haar kinderen aan het bespreken. De omroep die het event gisteravond uitzond vertelde haar dat ze beter weer kon vertrekken, maar uiteindelijk heeft ze toch nog haar ding gedaan. En of dat de moeite waard was mag je zelf bepalen:

Uroloog redt wildplasser

Een 77-jarige Hilversummer met een ernstig plasprobleem moest uiteindelijk door zijn uroloog in Tergooi Ziekenhuis worden gered van een hardnekkige agente. Die wilde hem koste wat kost de wildplasboete van 147 euro laten betalen. De man werd begin oktober op een vroege ochtend bij station Hilversum-Noord betrapt door de vrouwelijke politiebiker. Hij was onderweg naar Schiphol maar voelde hoge nood opkomen.

Toen hij zag dat de aankomende trein een Sprinter was, dus zonder WC, besloot hij achter een boom zijn blaas nog even te legen. Want op het station is geen WC. Toen verscheen de agente die hem op de schouder tikte. 

Uiteraard deed de Hilversummer zijn verhaal. Zijn prostaat is vergroot, en hij kan zijn plas daardoor met geen mogelijkheid ophouden. 'Ik heb uitgelegd wat het woord empathie betekent. Zo’n vrouw heeft toch ook een vader? Bovendien is zo’n boete vooral voor horecabezoekers', zegt de oud-docent.

Zeven weken later plofte de fikse boete desondanks toch gewoon op de mat. Pas nadat de Hilversummer een brief van zijn uroloog kon tonen, ging de straf van tafel.