We hebben net de heftige discussie over Zwarte Piet achter de rug en dus is het tijd voor pepernoten, moet een supermarktketen gedacht hebben. Want sinds deze week liggen ze alweer in de schappen. Vonden we 2 jaar geleden september al vroeg en vorig jaar augustus, nu is het dus juli dat de kruidnoten (want zo eten ze eigenlijk) alweer te verkrijgen zijn.

Veel mensen reageren verontwaardigd, maar Sint Nicolaas zelf reageert op Twitter verheugd, hij vindt het namelijk altijd lastig om eind december de pepernotenbakkers te moeten ontslaan.

Ook 1 van de auteurs van het Kruidnotenkookboek (ja, dat bestaat echt) Karin Sitalsing, reageert verheugd. Zij stelt op Facebook zelfs voor vanaf volgend jaar de kruidnoot officieel in te halen, net als de Hollandse Nieuwe of de Beaujolais Primeur. 

Russische soldaat post foto's op Instagram waaruit blijkt dat hij vecht in Oekraïne

Russische soldaten waren wel degelijk actief in Oost-Oekraïne ten tijde van het neerhalen van de MH17. Dat stelt het toonaangevende blog Buzzfeed op basis van een Instagram account van een Russische soldaat.

Daarop vertelt de soldaat dat hij in de Oekraïne gestationeerd is en daar zelfs in de weer is met een BUK raketlanceersysteem. Het type raket waarmee het vliegtuig uit de lucht is geschoten. 

De soldaat haastte zich voor de Russische TV te vertellen dat zijn Instagram account gehackt zou zijn. Maar de Oekraïense autoriteiten zien hierin weer een bewijs dat er wel degelijk Russische militairen meevochten met de separatisten. 

Lingo stopt. Gelukkig hebben we het archief nog

Het populaire programma Lingo stopt en daar wordt veel over gepraat op Social Media. Lingo is de laatste jaren namelijk camp geworden en daarom zeer populair onder studenten. Maar de NPO wil het spelletje niet meer en alle hoop is nu gevestigd op het reddingsplan van Ed Nijpels.

In ieder geval genoeg aanleiding om het meest gedeelde filmpje uit de historie van Lingo uit de mottenBALLEN te halen: