Ook op oudejaarsavond: een historisch moment bij de Brandenburger Tor in Berlijn. Althans, zo omschrijft David Hasselhoff het. Hij gaf er een optreden. En dat deed hij 25 jaar geleden ook, net na de val van de muur. 

Ja, als we David Hasselhoff mogen geloven was zonder zijn liedje' I've Been Looking For Freedom' die hele muur nooit gevallen. Het filmpje van zijn optreden (in jasje met kerstlampjes en in t-shirt met een foto van zichzelf) wordt veel gedeeld. En meer omdat het zo camp is dan dat zijn zangkwaliteiten de afgelopen 25 jaar zo enorm vooruit zijn gegaan.

Wensballonnen gevaarlijk voor vogels?

Ophef over wensballonnen. Met Oud & Nieuw werden ze massaal de lucht ingelaten, maar ze zijn gevaarlijk en milieuonvriendelijk. Om dat te benadrukken twitterde een boswachter gisteren dat hij maar liefst zeventien wensballonnen uit de natuur had gehaald. Met een foto erbij van een dode uil bij een wensballon. Zijn bericht werd bijna 2000 keer geretweet.

Veel mensen dachten dat hij die uil zelf die ochtend had aangetroffen. Maar het blijkt een foto uit 2011 te zijn van de website van de BBC bij een verhaal over een uil die verstrikt raakte in een wensballon in Engeland. Hij vloog er niet tegenaan, maar liep erin vast tijdens het zoeken naar eten op de grond. Hoe vaak vogels verstrikt raken in wensballonnen is niet bekend. Maar dat het beter is voor het milieu om ze níet op te laten is duidelijk. Overigens wordt jaarlijks 3 tot 24% van de totale kerkuilen populatie in ons land gewoon doodgereden.

Opvallende samenwerking Paul McCartney en Kanye West

Echte muziek dan. Een opvallende nieuwe muzikale samenwerking tussen Kanye West en Paul McCartney. Het lied werd gisteren online gezet en heeft sindsdien al honderdduizenden views. Het heet 'Only One' en is een eerbetoon aan de moeder van Kanye West die in 2007 overleed.

Het is een minimalistisch nummer, met alleen een keyboard en de autotune-stem van Kanye West. De toetsenist is niemand minder dan ex-Beatle Paul McCartney zelf, die het nummer samen met Kanye schreef. Dit zou zomaar eens één van de grote hits van 2015 kunnen worden. En ze schijnen nog meer nummers samen gemaakt te hebben die later zullen uitkomen.

Prostituees boos op Jojanneke en de EO

Was er vorige week nog gedoe om de weggephotoshopte borsten van presentatrice Jojanneke van den Berge op de cover van EO Visie, nu is er gedoe om het persbericht. Behalve creatief met photoshop, blijken ze bij de EO ook creatief met cijfers om hun nieuwe programma over prostitutie onder de aandacht te brengen. En daar zijn de prostituees niet blij mee. 

Jojanneke en de EO beweren namelijk dat 70% van de prostituees gedwongen achter de ramen zit. Onzin, zegt de belangenorganisatie voor prostituees. Jojanneke zou zich op cijfers van het OM baseren, maar als je die cijfers bekijkt lees je dat: 'In 2012 en 2013 de rechter in ruim 70% van de mensenhandelzaken tot een veroordeling kwam voor mensenhandel.' Dat is dus wat anders dan 70 procent van alle prostitutiezaken die voor de rechter komen, laat staan 70 procent van alle prostitutie in het algemeen.

Vader redt leven van man die zijn lang verloren zoon blijkt te zijn

Een opmerkelijk reddingsverhaal in Australië uit de Daily Mail. Een 21-jarige jongen die zijn vader dertien jaar lang niet had gezien, kwam tijdens zijn vakantie in Australië bij het kajakken op zee in de problemen door een epileptische aanval. 

Half buiten bewustzijn werd hij uiteindelijk aan land getrokken. Toen bleek dat zijn redder in nood niemand anders dan zijn eigen vader was. 'Ik kan me alleen herinneren dat ik wakker werd op het strand. Ik herkende zijn gezicht onmiddellijk', aldus de jongen. De twee hadden geen contact meer met elkaar. De zoon verhuisde naar de UK en vader bleef achter in Australië.