Mohammed Rehman en zijn vrouw Sana zijn nogal radicaal geradicaliseerde moslimtypes met het plan om een verschrikkelijke aanslag te plegen in Londen. Gelukkig is de geheime dienst vroegtijdig op de hoogte van de plannen. Ze pakken het stel op en inmiddels zitten ze vast. 

Nou was dat niet heel erg moeilijk want Mohammed Twitterde vrolijk en openlijk onder de naam @SilentBomber. 

Hij schaamde zich duidelijk niet voor zijn plannen en riep zelfs de hulp in van zijn volgers op Twitter. Hij had de spullen in huis voor een flinke bom. En dus stelde hij op Twitter de vraag: ‘Waar moet ik een aanslag plegen? Op een winkelcentrum of in de ondergrondse?

'Westfield shopping centre or London underground? Any advice would be appreciated greatly'

Hij Twitterde ook:

'Now I just make explosives in preparation for kuffar lol and when I've made the required amount I'll be wearing them on my chest.'

Als bewijs in de rechtszaak werden de Tweets gebruikt maar ook een YouTube filmpje waarin te zien was hoe Rehman met explosieven aan het klunzen was in zijn tuin. De vraag is natuurlijk of de terroristen ook waren gepakt als ze NIET zo dom waren geweest om alles te delen op sociale media…

#Barney 

Raymond van Barneveld kan heel goed darten en dat komt vooral omdat hij tijdens de grote toernooien zijn sociale media accounts uit laat staan. Geen instagram, Facebook of Twitter. De afgelopen twee weken was er inderdaad mediastilte op de accounts van Barney. Vandaar dat hij gisteren van Van Gerwen won.. ? Nog twee dagen dan moet hij weer, kijken of het blijft helpen…

Hoverboards in het nieuws 

Hoverboards, Swagways, Self Balancing Smart Scooter, noem het wat je wilt: zo’n balkje met twee wieltjes waar je op kunt staan en na enige oefenen mee kunt rijden. Je mag ze dus niet meenemen in het vliegtuig, want ze hebben gevaarlijke accu’s. 

Russel Crowe, de acteur uit down under, hij wist dat niet en moest de hoverboards van zijn kinderen inleveren. Grote woede.

Op de sociale media wordt hij uitgelachen, Russel Crowe doet net alsof hij persoonlijk onheus is bejegend maar niemand mag die dingen meenemen en dat heeft echt in alle kranten gestaan!

Meer hoverboard nieuws. Mike Tyson heeft ook een swagway. 

Hij probeert hem even uit in zijn woonkamer. Tijger aan de kant en zijn vriendin filmt: 

109 kilo schoon aan de haak klapt tegen het parket! 

Nóg meer hoverboard nieuws: 

Een priester op de Filippijnen gebruikte, heel creatief, een hoverboard tijdens de heilige mis. In zijn witte gewaad, staand op zo’n modern apparaat, glijdt hij al zingend door de kerk, de gelovigen vinden het prachtig.

Zijn baas, de bisschop niet, meneer pastoor is op staande voet de laan uitgestuurd en moet verplicht gaan nadenken over zijn zonde!

How the internet lied to you

Wat waren de grootste misverstanden, leugens en nepberichten die een eigen leven gingen leiden op de sociale media het afgelopen jaar?

“Hoe het internet tegen je loog in 2015”

De BBC maakte een mooi overzicht.

Een paar voorbeelden: de man die op de foto staat in Syrië met een geweer en later als vluchteling in Macedonië. Hij zou een trotse IS strijder zijn en met aanslagen hebben gedreigd. Grote onzin, de man kreeg excuses van de gene die de foto’s als eerste postte.

Een foto van een totaal verlaten Parijs, meteen na de aanslagen was niet van een totaal verlaten Parijs meteen na de aanslagen. Het was een digitaal bewerkte foto van veel eerder. 

Veel foto’s bleken nep, in 2015, heel veel foto’s... Op het web, op sociale media geldt: geloof je ogen niet!

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.