Ophef du jour. In het het kinderprogramma Willem Wever moest presentator Ajouad El Miloudi plaatsnemen in een achtbaan. Niet tot zijn vreugde, want hij is werkelijk doodsbang.

En nu is Allah Akbar dus trending. Want sommige kijkers denken dat Allah Akbar roepen op TV hun kinderen opzweept om ongelovigen te gaan onthoofden in de Syrische woestijn. De PVV zou Kamervragen gaan stellen, maar volgens Kamerlid Martin Bosma is dit niet waar

Gelukkig is er ook nuance: Allah Akbar roepen is voor iemand die Arabisch als moedertaal heeft hetzelfde als 'OMG!'

Mijn God!

Allah Akbar is mede trending omdat er een soort solidariteitsactie op gang is gekomen. Mensen twitteren de uitroep expres. Shirodj Raghoenath heeft nog wel een tip: 

Aardbeving Nepal

Er wordt uiteraard heel erg veel getwitterd over de nieuwe aardbeving in Nepal. Nog veel is onduidelijk, maar deze beving zorgt óók voor veel onrust in de buurlanden. 

Met name de vraag: wanneer komt de grote klap in India, en wat gebeurt er dan met de miljoenenstad Delhi, die op 3 breuklijnen ligt...

Groenlinks

Vanzelfsprekend een trending topic. 

Veel mensen denken dat er meer aan de hand is dan Van Oijk vertelt.

Ook de buitenlandse pers heeft de machtswissel bij Groen Links opgemerkt. Vooral de leeftijd van de nieuwe partijleider is nieuws: 

Facebook, het kan je je baan kosten, deel 435

Als je gedronken hebt, of het is 3 uur in de nacht: hou je in. Wat je op het Twitter, Facebook of Instagram zet gaat er nooit meer af. En het kan je je baan kosten! Mensen zouden het toch inmiddels wel moeten weten.

Niet Sierra McCurdy, zij zette op Facebook, na de dood van twee agenten in Hattiesburg: "Two police officers shot tonight in Hattiesburg. GOT EM." Twee agenten doodgeschoten, da's raak, vrij vertaald. En daarachter wat gezellige smiley's en ander vrolijke emoticons. Bij de tweet een foto van mevrouw McCurdy, in het uniform van de grootste broodjesketen ter wereld: Subway. 

Ontslagen, uiteraard.

Slecht zicht 

Ernstig nieuws: sociale media zijn slecht voor je ogen!! 

De helft van de 25- tot 29-jarigen heeft slechte ogen, eigenlijk een leesbril nodig. En dat komt vooral door het vele binnenzitten en naar schermpjes turen in de vroege jeugd. Kinderen die weinig buitenspeelden en veel op hun Gameboy, Ipad of wat dan ook hebben zitten gamen krijgen in hun twintiger jaren problemen met zien. Ouders ontwaakt! Naar buiten met dat grut!