Er wordt onthutst geageerd op het nieuws dat het erop lijkt dat de co-piloot het toestel van Germanwings gisteren met opzet heeft laten neerstorten gisteren. Veel mensen begrijpen niet dat je 150 mensen de dood mee in neemt. 

Er wordt veel gespeculeerd over zijn eventuele motieven. Een bizarre zelfmoordactie of toch een aanslag? Er gaat een Facebookpagina rond op Twitter waarop de co piloot, Andreas Lubitz wordt uitgeroepen tot held van de Islamitische Staat.

En ophef om deze tweet van Sylvia Witteman: 

En Erik de Vlieger twittert:

Meerkat move over, hier is Periscope

We hadden het gisteren al even over de strijd van de streaming video apps. Meerkat was bezig aan een opmars, maar wordt sinds vandaag op de hielen gezeten door de dienst Periscope. Periscope is overgenomen door Twitter en je kunt er dus direct live mee op Twitter streamen.

Sowieso kun je er meer mee dan met meerkat. Video’s worden standaard bewaard en je kunt gemakkelijker je vrienden vinden en ook likes uitdelen d.m.v. hartjes. En je kunt privéstreams doen met een geselecteerde groep kijkers bij Periscope.

Ayaan bij de Today Show

Ayaan Hirsi Ali heeft een nieuw boek uit en dat was aanleiding om haar uit te nodigen bij de Today Show van John Steward in Amerika. En wie denkt dat ze daar een makkelijk gesprekje zou hebben, heeft het mis, het vuur werd haar na aan de schenen gelegd. Zo wilde John Steward weten waarom zij de Islam zo slecht vindt, en het Christendom niet. En Ayaan legde uit wat haar missie is.

Kurhausinterieur te koop in kringloop

Voortaan kun je in je eigen Kurhaus hotelkamer slapen. Het volledige interieur van een Kurhaus hotelkamer is namelijk te koop bij een kringloop winkel in Rijswijk. Zij mochten na het faillissement van het beroemde hotel van de nieuwe eigenaar het complete inventaris uit 56 kamers halen.

Gordijnen, badslippers, televisies, telefoons, minibars, elektrische bedden, echt álles. Dit omdat de nieuwe eigenaar heeft besloten hele vleugels opnieuw in te richten voordat het hotel weer geopend wordt. In de kringloopwinkel staat nu een modelkamer opgesteld waar mensen spullen uit kunnen bestellen.

Nu maar hopen dat de spullen niet op 1 April kunnen worden opgehaald.