Er is bij sommige mensen verbazing over hoe de daders van de terroristische aanslagen in Parijs door bepaalde media worden neergezet. Zo wordt er vandaag veelvuldig gesproken over het ‘meesterbrein’ achter de aanslagen. 

Duane van Diest twittert:

Volgens hem hadden de daders een horloge en zware wapens, maar mislukten bijvoorbeeld de aanslagen bij het stadion. Hij spreekt van een ‘vreselijke ramp maar geen meesterplot’.

Helemaal verbaasd zijn mensen over een artikel in de NRC van vandaag. Daarin wordt Abdelhamid Abaaoud een ‘Jihadi met allures van James Bond’ genoemd. Volgens de NRC is hij zelfs "het prototype van de succesvolle jihadist, die een soort James Bondachtig bestaan leidt".

Het is maar zeer de vraag hoe terecht dit beeld is. De plekken waar hij woonde hadden allerminst de allure van James Bond villa’s in ieder geval. NRC heeft de kop inmiddels aangepast, maar de James Bond passage staat nog wel in het artikel. 

Henk Krol feliciteert overleden Joost Zwagerman op Facebook

Een pijnlijke blunder van 50Plus-voorman Henk Krol op Facebook vandaag. Hij stuurde een felicitatie naar de overleden schrijver Joost Zwagerman.

"Van harte Joost. De beste wensen. Maak van deze woensdag, ondanks alle ellende van het afgelopen weekend, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag", schreef Krol in het bericht, dat inmiddels verwijderd is.

Krol reageert vandaag bij RTV NH op zijn blunder. "Een triest foutje maar er zat geen kwade bedoeling achter. Ik stuur al mijn Facebook-volgers een felicitatie als ze jarig zijn, maar Facebook zet er niet bij of iemand overleden is."

Volgens Krol stuurde hij het bericht vannacht enigszins vermoeid, na een lange dag werken. Dit deed hij aan al zijn jarige Facebookvrienden .. "Helaas is de felicitatie aan Joost Zwagerman er per ongeluk tussen geslopen. Ik betreur dat."

Partij voor de dieren: geef asielzoekers geen vispas

De Partij voor de Dieren in Provinciale Staten van Groningen is boos dat de provincie meewerkt om vispassen te geven aan asielzoekers. De hengelsport is volgens de Partij voor de Dieren geen sport, maar “een vorm van gelegitimeerde dierenmishandeling die op geen enkele wijze gestimuleerd zou moeten worden door de provincie”.

Fractievoorzitter Kirsten de Wrede van de Partij voor de Dieren stelt daarom schriftelijke vragen over de kwestie. Ze verwijst naar wetenschappelijk onderzoek, waaruit volgens haar onomstotelijk naar voren komt dat vissen pijn en stress kunnen ervaren.

Het leek de Provincie Gronigen een goed idee om ter afleiding en vermaak van de asielzoekers mee te werken aan het verstrekken van vispassen. Ook zou het de integratie ten goede kunnen komen. Onzin, volgens De Wrede: “Men kijkt er raar van op dat vissen hier puur ter vermaak via een haakje door hun bek uit het water getrokken mogen worden, niet om ze op te eten, maar puur voor de lol”. Hierdoor zou een verwarrend beeld ontstaan over Nederlandse normen en waarden wat betreft de omgang met dieren.

Eindelijk… De Lego-slipper

Niks is zo vervelend als met je blote voeten, of in ieder geval zonder schoenen, op rondslingerende legosteentjes te trappen. Hoeveel mensen er jaarlijks door in het ziekenhuis belanden is niet bekend, maar dat het pijn doet wel. En daarom heeft Lego nu iets bedacht. 'Antilegotrapslippers'. Pantoffels met extra dikke en zachte zolen zodat je er niks van voelt als je onverhoopt op een steentje trapt. Mensen die het kerstverlanglijstje invullen op de Franse lego website krijgen ze gratis bij hun bestelling.

De knalrood-gele kleur met het Lego logo erop zijn misschien niet heel modieus en charmant, maar veiligheid voor alles.