Op Facebook en Twitter verschijnen de raarste tips tegen hooikoorts. Zo gaat er nu een artikel rond dat stelt dat het eten van levende pissebedden helpt tegen hooikoorts. Vele patiënten zouden van hun hooikoorts af zijn door het eten van de insecten.

Typisch broodje aap verhaal, zou je misschien denken. Maar RTV Drenthe besloot het verhaal uit te zoeken en ging langs bij een KNO arts in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen, die het verhaal min of meer bevestigt! In de insect zitten eiwitten die de hooikoorts tegengaan.

Het is misschien een geruststelling om te weten dat dezelfde moleculen in hogere concentraties in anti-hooikoortspillen zitten. Maar als je goedkoop uit wilt zijn, kijk dan eens onder je stoeptegel om van je hooikoorts af te komen.

Wachtwoord: hamburger, bier, huilende smiley, duimpje

Vind je het moeilijk om je wachtwoord te onthouden? En heb je een voorliefde voor smileys? Dan is er een oplossing aanstaande, want binnenkort is het mogelijk om smileys te gebruiken in je wachtwoord.

Een Brits technologiebedrijf heeft een nieuw "emoji security technology" ontwikkeld, waardoor het mogelijk wordt emojis te gebruiken in plaats van leestekens. Volgens een enquete vergeet minimaal één derde van de mensen weleens hun wachtwoord, en gebruikt 64 procent van jongeren, na 2000 geboren, regelmatig alleen emojis in berichten aan elkaar.

1 en 1 was dus 2 en dus ontwikkelden ze een systeem waarbij je 44 emojis kunt gebruiken om een pincode of wachtwoord mee te maken. Beter te onthouden, leuker, en ook veiliger dan alleen cijfers. Want met de 44 emojis heb je 3.498.308 mogelijkheden tegenover 7.290 combinatiemogelijkheden voor cijfers.

Ed Sheeran is een held

We wisten allang dat Ed Sheeran de aardigste artiest aller tijden is, en dat heeft hij afgelopen weekend maar weer eens bewezen. Toen hij in een shoppingmall in Canada aan het winkelen was, hoorde hij toevallig een 13-jarig meisje 1 van zijn hits zingen (Thinking out Loud). Hij besloot haar te verrassen door bij haar op het podium te gaan staan om mee te doen. 

Halverwege het liedje gaf Sheeran haar nog een knuffel en ging weer verder. De verrassing was nog niet helemaal afgelopen: een paar uur later kreeg het meisje van de manager van Sheeran kaartjes voor het concert van de zanger, diezelfde avond.

Er was een feestje in het Witte Huis en wij mogen het niet weten

De Obama’s hadden afgelopen zaterdag een feestje in het Witte huis, maar niemand mag er iets van weten. 500 gelukkigen kregen een uitnodiging voor het geheime feest, waarbij niemand minder dan Prince en Stevie Wonder optraden.

Dit weten we alleen omdat enkele gasten erover twitterden. Maar het Witte Huis laat desgevraagd weten geen antwoord te geven op vragen over het vermeende feest. 

Ze doen er alles aan om het geheim te houden, zowel voor als tijdens en na het feest. Het stond in geen enkele openbare agenda van de President of zijn vrouw, geen enkele gast of artiest heeft er aan gerefereerd, op een aantal tweets van die avond na. 

En dat stuit menig Amerikaan tegen de borst, want is het Witte Huis heen ‘peoples house’? En hebben de Amerikaanse burgers niet het recht om te weten wat daar gebeurt?

Nee, houdt het Witte Huis vol. Misschien dat we ooit nog eens over deze avond teruglezen in een biografie, over 20 jaar.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.