Minister Schippers en de Bloedbank zijn er eindelijk uit. Na jarenlange discussies over het feit dat homo’s geen bloed mogen geven aan de bloedbank, worden de deuren geopend. Homo’s zijn welkom om bloed te doneren, maar alleen als ze een jaar lang geen seks hebben gehad met andere mannen. Ook geen veilige seks. En ook niet als door middel van een test is aangetoond dat ze geen HIV hebben.

In april werd de bloedbank nog op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens. Het College vond het permanent uitsluiten van seksueel actieve homo's en biseksuelen als bloeddonor discriminerend. Er is op Social Media dan ook weinig begrip voor deze ‘oplossing’. Veel homo’s laten weten liever seks te hebben dan bloed te geven, zodat de bloedbank toch nog haar zin krijgt.

De minister hoopt dat in de toekomst een kortere wachttijd dan een jaar mogelijk is. Het COC, waarmee Schippers heeft overlegd, is teleurgesteld en spreekt van “enige symbolische waarde, maar dit is nauwelijks van praktisch belang voor homo- en biseksuele mannen”.

Twitter: ‘maar’ 4 miljoen gebruikers erbij het afgelopen kwartaal

De omzet van het bedrijf Twitter stijgt, maar het gaat niet goed met de groei van het sociale platform. De groei van het aantal actieve gebruikers valt tegen. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers die bekend zijn gemaakt. De afgelopen vier maanden kwamen er vier miljoen gebruikers bij, een groei van 1,6 procent. In totaal heeft Twitter nu 321 miljoen gebruikers.

De omzet van de microblogger steeg wel flink met 58 procent naar 596,2 miljoen dollar. Dit kwam onder meer door advertentie inkomsten, waar de laatste tijd flink op werd ingezet.

Twitter zit al langer in een moeilijke periode. Te weinig mensen wagen de stap om een profiel aan te maken en anderen te gaan volgen. Reden zou kunnen zijn dat, ten opzichte van andere social media, de drempel om te beginnen relatief hoog ligt. De gebruiker moet alles zelf uitvinden, terwijl bij Facebook en Instagram meteen vrienden worden voorgesteld om een connectie mee te maken.

Nieuw haar voor transgender

Er is een online inzamelingsactie gestart voor transgendervrouw Jinte van Manen, die een pruik nodig heeft. Door medische complicaties bij haar transitie van transgender naar transgendervrouw, heeft ze last van haarverlies en allergieën. Daarnaast heeft ze een extreem gevoelige huid waardoor haar hoofdhuid geen gewone pruik kan verdragen.

Een speciale pruik kost 4.200 euro en de verzekeraar wil daar maar 420 euro van vergoeden. Daarom loopt Jinte nu al 9 maanden met een katoenen hoofddoekje. Hierdoor voelt ze zich stukken minder vrouwelijk dan ze zou willen. Het liefst wil ze voor kerst graag een pruik en daarom is ze een crowdfundactie gestart.

Enige haast is geboden, want het maken van een speciale anti-allergene pruik met echt haar kost zo’n zes weken.

Inmiddels is er al bijna 2.000 euro aan donaties opgehaald.

Legendarische juwelendief van 85 jaar slaat weer toe

Ze kan het jatten niet laten. De legendarische 85-jarige juwelendievegge Doris Payne bewandelt al zo'n 60 jaar het dievenpad. Payne stal in haar carrière sieraden van over de hele wereld. Begin jaren zeventig slaagde ze erin een ring met een diamant van 10,5 karaat te stelen bij juwelier Cartier in Monte Carlo. Ze wist de diamant voor veel geld te verkopen in New York. In 2013 werd een tv-documentaire over haar gemaakt: Het leven en de misdaden van Doris Payne. Een "lieve en ondeugende vrouw", noemde de regisseur haar destijds.

Maar nu was ze er gloeiend bij. De hoogbejaarde dame werd deze week betrapt in het luxe warenhuis Saks in Atlanta. Daar probeerde ze een setje oorbellen van Christian Dior ter waarde van 690 dollar achterover te drukken. Helaas voor haar heeft de tijd in het warenhuis niet stilgestaan. Moderne beveiligingscamera’s hebben alles vastgelegd en dus werd ze aangehouden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.