Vanavond in EenVandaag: hoeveel is een mensenleven waard? Het is een vraag die bijna niemand durft te stellen. Tijdens een speciale thema-uitzending spreken we met voor- en tegenstanders van een maximumprijs in de zorg. Ook spreken we met een patiënte die dankzij een heel dure behandeling nog leeft. Met een prijsplafond zou zij er niet meer zijn geweest. 

Zitten artsen op een prijsplafond te wachten? Maakt dat hun werk makkelijker of juist moeilijker? We vroegen het samen met de Orde van Medisch Specialisten aan ruim 2000 artsen. Een meerderheid is voor de invoering van een prijsplafond. Gijs Rademaker presenteert de onderzoeksresultaten.

Ook spreken we met twee ziekenhuisbazen: Wouter Bos van het VUmc en Marcel Levi van het AMC. Hoe denken zij over maximumprijzen?

In de studio een gesprek met oncoloog Koos van der Hoeven, hoogleraar medische oncologie en een van de opstellers van het rapport waarin KWF Kankerbestrijding dat in juni waarschuwde voor de oplopende prijzen van nieuwe kankermedicijnen. 

Gisteren gingen medisch specialisten in Radio EenVandaag in discussie over een prijsplafond. Luister dit gesprek rechtsboven op deze pagina terug. Kijk hieronder een reportage van november vorig jaar over de hoge prijzen van kankermedicijnen terug.

Lees ook