Band lek? Ga hem zelf maar plakken. Lekkage? Repareer het zelf. Het tekort aan technisch personeel loopt in rap tempo op. Volgens uitkeringsinstantie UWV zijn voor een groeiend aantal technische beroepen zoals fietsenmakers, bouwmonteurs en lassers geen mensen meer beschikbaar. Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME-CMW, de Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, noemt het 'de blunder van de vorige eeuw'.

Dezentjé Hamming stelt dat de overheid de laatste decennia veel te veel gericht is geweest op een diensten-economie: "Daardoor moeten we nu een inhaalslag maken." Het probleem schuilt er ook in dat jongeren simpelweg geen interesse hebben in technische beroepen: "Dat is moeilijk op te lossen. Er is iets mis met het imago van technisch werk. Ik hoor moeders vaak zeggen dat ze hun kinderen later niet in een blauwe overall willen zien."

Een groot deel van de jongeren die kiest voor een technische MBO opleiding valt ook nog eens uit: "De opleidingen van het ROC zijn hopeloos ouderwets. Ze duren vier jaar, dus volwassenen die zich willen omscholen gaan daar niet aan beginnen, terwijl veel jonge studenten moeite hebben met de theoretische vakken," aldus de oud-VVD politica.

Tata Steel

De oplossing schuilt volgens haar in een verstrengeling tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Ze noemt als voorbeeld staalbedrijf Tata Steel, dat een eigen academy heeft waar jong talent wordt opgeleid: "Zo leer je het vak meteen in de praktijk. Meer bedrijven zijn geinteresseerd in dit model. Dat is de toekomst."