Ophef over een oproep op Facebook om Israëlische toeristen in Nederland ‘total loss’ te slaan. Moslimextremist en broodjeszaak eigenaar Youness Ouaali deed die oproep vanwege een filmpje waarop een 14-jarige Palestijnse jongen werd neergeschoten door de Israëlische politie.

De jongen zou volgens Ouaali zijn doodgeschoten, maar volgens anderen heeft hij het overleefd en ligt hij in een Israëlisch ziekenhuis.

Hij zou zijn neergeschoten omdat hij een jongen van 13 en een volwassene ernstig verwondde met een mes, en daarna politieagenten aan wilde vallen. 

 

Volgens Ouaali is het echter een onschuldige jongen en is hij ‘koelbloedig neergeschoten en uitgescholden tot zijn laatste adem’. Hij vindt het daarom een goed idee alle Israëlische toeristen (behalve kinderen) ‘Total loss te slaan’. Want ‘wie niet luisteren wil moet maar voelen’, schrijft hij. “Genoeg is genoeg!!! Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik.”

 

Het CIDI heeft inmiddels aangifte gedaan.

Muziekindustrie klaagt gratis muziek app aan

Het leek zo mooi: de deze week gelanceerde app Aurous, waarmee gratis muziek wordt gestreamd. Maar de muziekindustrie vindt het niet zo mooi, de grote platenlabels hebben een rechtszaak aangespannen en eisen nu drie miljoen dollar als schadevergoeding voor het schenden van de auteursrechten. 

 

Aurous maakt gebruik van een zogeheten peer-to-peer BitTorrent-technologie om muziek te streamen. Volgens Aurous-ontwikkelaar Andrew Sampson is de software geheel legaal, omdat het de muziek die ze streamen afkomstig is uit verschillende openbare bronnen, waaronder YouTube, Spotify en SoundCloud. De RIAA meent echter dat de muziek uit illegale bronnen afkomstig is.

 

Sampson zelf lijkt zich niet heel erg druk te maken om een rechtszaak. "Aangeklaagd worden voor 3 miljoen wanneer je nog niets hebt verdiend; dan weet je dat je idee goed was", zegt hij op Twitter.

Hiphop goes broadway

 Hoe klinkt hip hop of rapmuziek als je het zingt op een musical manier? Het YouTube zangduo Superfruit besloot het uit te proberen. En niet zonder succes want de video is in een 2 dagen tijd al meer dan een half miljoen keer bekeken.

 

Anti-Homeland leuzen onbedoeld te zien in serie

De makers van de TV serie Homeland hebben onlangs kunstenaars gevraagd graffiti aan het decor van de Amerikaanse serie toe te voegen. En dat hebben ze geweten. Want zonder dat iemand het door had, waren er opeens teksten in de serie te zien met kritiek op de serie.

 

Op de muren van een decor dat een Syrisch vluchtelingenkamp moet voorstellen, schreven de drie in het Arabisch leuzen als: 'Homeland is een grap en we kunnen er niet om lachen', 'Homeland is racistisch' en "Deze serie vertegenwoordigt niet de opinie van de artiesten'.

 

Volgens de drie kunstenaars maakt de serie systematisch gebruik van stereotypering. Zo zouden de makers terreurorganisaties veel te makkelijk aan nationale overheden, zoals die van Iran, koppelen en Pakistanen, Arabieren en Afghanen te eenzijdig neerzetten. "De makers hebben geen flauw benul van de regio die ze proberen uit te beelden", zegt Heba Amin, een van de kunstenaars, tegen de Britse krant. "Toch moeten wij met de consequenties leven die het demoniseren van een hele streek teweeg brengt."

 

Die artiesten hebben de opdracht echter wel aangenomen om kritiek op de serie te uiten. Dat meldt The Guardian donderdag op basis van een verklaring van het drietal.