Free Record Shop, Mexx, Halfords, Miss Etam en V&D: allemaal grote, bekende winkelbedrijven die de afgelopen twee jaar in de problemen kwamen, of zelfs omvielen. In alle gevallen hadden retaildeskundigen hun oordeel klaar: oude retail, te veel in het verleden blijven hangen, te weinig vernieuwend.

En toch zijn er ook winkeliers die, tegen de stroom in, wel succes boeken. Die nieuwe concepten bedenken, en het op een andere, dwarse manier proberen. Die voortdurend nadenken over hoe de klant kan worden verleid. 

EenVandaag gaat op bezoek bij winkelformules die het anders doen. Webwinkelgigant Coolblue, dat liefst 322 gespecialiseerde webshops heeft, en zeven fysieke winkels.

Verder gaan we op bezoek bij de ‘Mensperience Store’ van Only for Men in Doesburg, waar een herenmodezaak wordt gecombineerd met een kapper en een café, en waar regelmatig evenementen worden georganiseerd om bezoekers te trekken. Tot slot een blik in de toekomst met studenten van de Hogeschool Amsterdam: zij ontwikkelden een virtual reality-tour door een winkel. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.