Wilco Berenschot werd vijf jaar geleden wijkagent in de Rotterdamse wijk ‘Het Nieuwe Westen’. Hij merkte toen dat het soms moeilijk is om in contact te komen met de buurtbewoners en kwam met verschillende initiatieven om dat contact te stimuleren, zodat hij weet wat er in zijn wijk speelt.

Zo bedacht hij eerder het mobiele politiebureau, waarbij hij tafel en stoel op straat neerzet. En het pop-up-politiebureau, een tijdelijk politiebureau waarbij buurtbewoners op laagdrempelige wijze met hem in contact kunnen komen. 

Vast onderdeel bij tv-programma ‘Man Bijt Hond’, was het rond etenstijd aanbellen bij nietsvermoedende mensen. Dat bracht Berenschot op het idee voor ‘Agent Bijt Hond’: rond lunchtijd aanbellen bij nietsvermoedende buurtbewoners en vragen of hij daar zijn boterhammen mag opeten.

En tijdens dat gezamenlijke lunchmoment elkaar beter leren kennen en van de bewoners horen wat er speelt in hun straat. Verslaggever Mischa Blok mag een keer met hem mee. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.