Rik van de Westelaken wordt per 1 mei presentator van EenVandaag. Hij vervangt Pieter Jan Hagens, die voor een langere periode op wereldreis gaat. Ook zal hij af en toe te horen zijn als presentator van Radio EenVandaag.

Rik van de Westelaken heeft zin om voor EenVandaag te gaan werken. "Bij EenVandaag kan ik mijn journalistieke ziel en zaligheid kwijt en dieper op de achtergronden van het nieuws ingaan. Na de NOS kreeg ik bij NET5 en SBS de kans om me verder te ontwikkelen als presentator. Dat maakt dat ik me klaar voel voor deze geweldige nieuwe stap."

Ook hoofdredacteur Rene van Brakel is blij met de komt van Rik. "Met al zijn journalistieke ervaring en expertise is Rik een aanwinst voor EenVandaag. Niet alleen is hij al jaren een vertrouwd en herkenbaar gezicht voor de kijker, zijn toegankelijke presentatiestijl past ook uitstekend bij EenVandaag. Rik zal af en toe ook te horen zijn als presentator van Radio EenVandaag."

Ook de mediadirecteur van AVROTROS, Bart Barnas, noemt de komst van Rik een waardevolle aanvulling: ”De komst van Rik voelt als een puzzelstuk dat op zijn plaats valt. Met zijn journalistieke achtergrond is hij een waardevolle aanvulling op het EenVandaag-presentatieteam en met Rik als presentator van Wie is de Mol? vertrouwen wij erop het succes van het programma voort te zetten. Daarnaast is Rik een multi-inzetbaar talent die wij alle ruimte geven om zich nog verder te ontwikkelen als presentator en daarmee ook als een vaste waarde voor AVROTROS.”