Het is een trend die is overgewaaid uit Azië, de zogeheten babyspa. Het is een soort wellness voor je baby. Want je kind, is de achterliggende gedachte, verdient alleen het allerbeste.

"Het is zo mooi, ik wil dat alle moeders dat kunnen ervaren hier in Nederland", zegt Jolanda van den Boom, eigenaresse van een babyspa in het Gooi. Ouders brengen hun kinderen naar de spa en krijgen daar onder meer een cursus babymasseren. Van den Boom begon de spa na de geboorte van haar eigen kind, in februari dit jaar. Ze zag een filmpje van 'floatende baby's' en was direct om.

Tv-reportage EenVandaag: de babyspa is in opkomst

Kinderen hebben gewoon behoefte aan aandacht

Opvoeddeskundige Marina van der Wal kijkt van een afstand naar deze nieuwste trend op babygebied. "Die behoefte aan spa's, aan sauna's en zeker die beleving met je kinderen, dat komt natuurlijk voort uit het feit dat je je kinderen het allerbeste wil geven."

"Dit is een commerciële wereld waar ik niets op tegen heb. Maar kinderen hebben gewoon behoefte aan ouders die rustig zijn, die tijd en aandacht voor ze hebben. Dat kan ook heel makkelijk thuis met Duplo en wat houten blokken. Je legt als ouder je telefoon weg, maakt oogcontact met je kind en je hebt ineens 'quality time'."

Spa voor paarden en honden

De babyspa-trend komt niet uit het niets. In Azië en Australië zijn deze spa's al langer populair. En voor wie denkt dat het alleen bij spa's voor volwassenen en baby's blijft: dat is niet het geval. In Australië is er een spa die ook paarden en honden laat 'floaten'. Alleen heet het dan ineens 'hydrotherapie'.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.