Nederlandse werknemers moeten het recht hebben om onbereikbaar te zijn. Dat wil de PvdA laten vastleggen in een wet. In de praktijk betekent dat dat je als werknemer geen mailtjes, appjes of telefoontjes meer ontvangt van collega’s, klanten of je baas na werktijd.

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk legt uit waarom 'het recht op onbereikbaarheid' nodig is. "De jonge generatie werknemers is opgegroeid met de smartphone en met het idee dat werk en privé door elkaar lopen. Maar op een gegeven moment gaat het mis."

Arbeidstijdenwet 

In Europa bestaat al een soortgelijke regeling in Frankrijk. Daar zijn bedrijven met meer dan vijftig werknemers verplicht om aan hen te vertellen op welke tijden ze hun telefoon kunnen uitzetten. In Nederland hebben we al wel de Arbeidstijdenwet. Daarin is vastgelegd dat een werknemer recht heeft op 11 uur rust na afloop van zijn werkdag. Voor werknemers die meer dan 60.300 euro per jaar verdienen, geldt deze wet niet. De PvdA wil nu dus nog verder gaan.

Salem Samhoud, oprichter van adviesbureau &Samhoud, is werkgever van ongeveer 250 mensen. Hij is het er mee eens dat mensen hun vrije tijd hard nodig hebben. "Mensen werken bij ons hard, maar wij zeggen als bedrijf: rust is misschien wel veel belangrijker dan hard werken. Ze kunnen zelf bepalen wanneer ze mailen of bellen. Mijn mensen zijn vaker teveel bereikbaar dan te weinig bereikbaar."

Lees ook:

Experiment op vakantie

Drie jaar geleden deed het bedrijf van Samhoud een experiment. "Toen hebben we mensen een bonus gegeven als ze tijdens hun vakantie hun telefoon niet gebruikten. Dan zouden ze 250 euro krijgen. Maar 30 procent heeft van die bonus gebruik gemaakt."

Samhoud vroeg zich af waarom maar zo weinig mensen voor de bonus gingen. "Toen zei ik: 'Waarom doe je dat nou niet? Je kunt er geld mee verdienen?' Toen zeiden zij: 'Ik vind het wel fijn om in contact te zijn met het bedrijf. Ik wil niet verplicht worden om onbereikbaar te zijn en geld motiveert mij daar ook niet toe.' Ik vond het echt een verrassend inzicht. Ik dacht daar doet zeker wel 70 of 80 procent aan mee, maar dat was dus veel minder."

Eigen verantwoordelijkheid?

Paul Damen, consultant bij Finext, denkt dat mensen zelf prima in staat zijn om te bepalen of ze wel of niet bereikbaar willen zijn. "Je kunt heel zelf beslissen dat je op vrijdag om 1 uur je laptop dichtklapt en naar huis toegaat." Een wet gaat dan ook niet werken om mensen te dwingen om onbereikbaar te zijn, denkt Damen. "Dat is symptoombestrijding. Je moet het probleem aanpakken en dat is slecht management."

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk weet nog niet welke partijen zijn initiatief zullen steunen. Hij hoopt in elk geval dat zijn agendapunt het debat in de Tweede Kamer zal aanwakkeren. Ook die discussie moet het voor werknemers makkelijker maken hun problemen aan te kaarten bij hun werkgever.