In het Noord-Hollandse Wormerveer is de vloer van een parkeergarage ingestort. Het zou gaan om een deel van de vloer van de tweede verdieping. Yvo van der Meulen was projectleider ten tijde van de bouw van de parkeergarage en naar zijn weten "was er niets mis met de parkeergarage"

Van der Meulen vindt het 'apart' dat de garage is ingestort. "Ik heb nooit klachten gehoord en er is ook geen achterstallig onderhoud naar mijn weten." De garage maakt deel uit van een complex met winkels en is in 2010 nog gerenoveerd. Bouwbedrijf Braam Minnesma was destijds verantwoordelijk voor de verbouwing en geeft aan erg geschrokken te zijn door het nieuws. 

'Het klonk als een ontploffing'

Theo Harlaar was rustig aan het werk in zijn zaak toen hij opeens een hoop gedonder hoorde. "Dat gedonder hield een paar seconden aan en ineens kwam er een stofwolk voorbij mijn showroom. Ik ben meteen naar buiten gerend. Ik zag een hoop hulpdiensten. Hopelijk zijn er geen slachtoffers gevallen", zegt hij tegen NH Nieuws.

Jason Doorson, voorlichter Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, zegt dat er honden zijn ingezet om naar eventuele slachtoffers te zoeken. Over de oorzaak kan en wil Doorson dinsdag geen uitspraak doen. "We willen eerst zeker weten of er geen mensen betrokken zijn bij het incident en de oorzaak is voor een later moment." De honden kunnen volgens de voorlichter veilig hun werk doen. Na een zoektocht door het puin is bekendgemaakt dat er definitief geen slachtoffers zijn gevallen bij de instorting. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.