Prins Friso is ontslagen uit het Wellington Ziekenhuis in Londen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst RVD. Friso wordt verder verzorgd in paleis Huis ten Bosch.

Daar zal een medisch team onder leiding van professor Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem verzorgen. Friso is dinsdag aangekomen op Huis ten Bosch.

Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van ‘minimal consciousness’. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend, meldt de RVD. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet meer noodzakelijk.

Johan Friso van Oranje-Nassau van Amsberg raakte vorig jaar op 17 februari tijdens een vakantie in Lech (Oostenrijk) samen met een vriend onder een lawine bedolven. Hij lag 25 minuten onder de lawine, de reanimatie duurde 50 minuten  en de prins liep ernstige hersenschade op.

In eerste instantie lag Friso in Innsbruck in het hospitaal. Op 1 maart  werd hij met een ambulancevliegtuig overgebracht naar het Wellingtonziekenhuis in Londen. Foto's van de ambulance waarin Friso werd vervoerd is hier te zien

In de studio straks EenVandaag-koningshuisverslaggever Esther Eikelenboom. Daarnaast het commentaar van klinisch neuropsycholoog Henk Eilander. 

De toestand van prins Friso

Lawine treft Friso

De toestand van prins Friso

Reddingsteam Lech: hoe werd Friso gered?

Ernstig hersenletsel Prins Friso

Hoe moet het verder met Friso?

Leven met een comapatiënt