Een fragment uit het televisieprogramma Pauw wordt veel gedeeld op Social Media. Daar waren gisteravond onder andere Peter R. de Vries en Hero Brinkman te gast. Niet elkaars beste vrienden en het ging er daarom soms heftig aan toe. Totdat Hero Brinkman besloot een troefkaart te spelen.

Het is vele mensen namelijk al langere tijd een doorn in het oog dat Peter R. in werkelijk alle programma’s opdraaft over eender welk onderwerp. En het verhaal gaat dat hij daar ook nog eens voor betaald wordt om te gast te zijn in die shows.  En dus vroeg Hero Brinkman dat maar eens live in de uitzending op de man af.

Hero Brinkman's troefkaart op 8.30.

Paus vertraagt levering iPhone 6s in VS

Het bezoek van de paus aan de Verenigde Staten heeft onverachte gevolgen voor Amerikanen die zitten te wachten op hun iPhone 6s. Dat nieuwe toestel verschijnt deze week in de VS, maar de Paus gaat voor. Mensen die bijvoorbeeld in Washington, Philapelphia en New York wonen moeten namelijk wachten op de levering van hun nieuwe iPhone.

Reden zijn de extra veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen bij postbezorger UPS in het gebied. Die stellen het vervoer en bezorging van pakketten namelijk in bepaalde postcodegebieden van de steden uit op de dagen dat de Paus het gebied bezoekt. De kopers zullen dus een dagje (of twee) extra moeten wachten. 

Gisteravond landde de paus in de VS voor een zesdaags bezoek.

Jongen verplettert Amerikaanse The Voice jury met zn stem

Een fragment uit de Amerikaanse editie van The Voice gaat viral. Het laat namelijk precies de kracht van het programma zien. Iemand zangauditie laten doen zonder dat je diegene ziet. Een wat gezettere jongen met een bril, waar je misschien niet meteen een popidool in zou zien, zong er namelijk de sterren van de hemel.

De juryleden draaiden één voor één hun stoelen om en vielen er bijna van verbazing af toen ze zagen wie er voor hun stond.

Hij is student, heet Jordan Smith (onthoud die naam) en komt uit Kentucky. Voor de auitite zong hij zijn versie van ‘Chandelier’ van zangeres Sia.

Linkshandigen niet creatiever

Het is een hardnekkige mythe: dat linkshandigen creatiever zouden zijn dan rechtshandigen. Maar uit onderzoek van Rijksuniversiteit Groningen blijkt nu dat daar helemaal niks van klopt. 

Mensen zonder nadrukkelijke handvoorkeur, dus die zowel dingen links als rechts doen, zijn juist wel creatiever dan gemiddeld. Zij hebben ook minder kinderen én (een klein nadeel) zijn vaker betrokken bij opstootjes of gevechten.

Volgens onderzoeker Ton Groothuis maakt het niet uit of je links of rechtshandig bent. De sterkte van de voorkeur voor een bepaalde hand is veel belangrijker. Dat zou bepalen hoe creatief of gezond je bent. Hoe minder voorkeur voor een bepaalde hand, hoe groter de verschillen daarin.

De universiteit onderzocht dit in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Doel van het onderzoek was bekijken wat er waar is van de mythes rondom linkshandigen. Zo’n 25.000 mensen werkten mee aan het onderzoek. 

Het Weekend van de Wetenschap is op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Op ruim tweehonderd locaties in Nederland worden verschillende wetenschappelijke activiteiten gehouden.