D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold bracht een werkbezoek aan Kiev. Hij bezocht onder meer president Petro Poroschenko en premier Arseni Jatsenjoek.

Pechtold sprak met veel Oekraïners die graag willen dat het associatieverdrag met de Europese Unie doorgaat. Over dit handelsverdrag wordt op 6 april in Nederland een referendum gehouden. We mogen ons uitspreken of we voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne zijn.

Hij noemt het zelf een fact finding mission: wat speelt er nu echt in Oekraïne? Pechtold verzamelt argumenten voor zijn ja-campagne die hij straks in Nederland begint, om de kiezer te overtuigen van het belang van het verdrag. En wat blijkt: in Kiev zijn de meesten juist voor de EU.  Verslaggever Marc Belinfante reisde met hem mee.

Het referendum is aangevraagd door Jan Roos, die met zijn initiatief GeenPeil dertigduizend handtekeningen binnenhaalde. Roos is te gast in de EenVandaag-studio.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.