Veel ophef op social media over de laatste aflevering van de serie Soof bij RTL gisteravond. Een zwanger personage deed namelijk iets opmerkelijks: ze dronk alcohol. Daarmee geeft de serie volgens velen een slecht voorbeeld.

Actrice Elise Schaap speelt Josine, de zwangere nieuwe vriendin van Cas (Fedja van Huêt). Ze verveelt zich kapot tijdens haar zwangerschapsverlof. Op een gegeven moment kan ze het niet laten om op een feestje een glas witte wijn te nemen. Als Cas er wat van zegt, krijgt hij te horen: "Dat kind is allang af hoor!"

Alcohol tijdens zwangerschap een 'no go'

Dat schiet veel kijkers in het verkeerde keelgat, schrijft Libelle. Alcohol drinken tijdens je zwangerschap is een absolute 'no go', oordelen kijkers. Volgens artsen hebben ze daarin helemaal gelijk, want het kan de gezondheid van het kind namelijk negatief beïnvloeden. Slecht voorbeeld dus, menen critici: "Straks denkt iemand nog dat het best oké is."

Er is vooralsnog niet gereageerd door de makers van de serie. Voor nu is dit seizoen van 'Soof' afgelopen en moeten kijkers nog even wachten tot het verder gaat.